Tennis

Vijf redenen waarom Roger Federer dé grote favoriet is om de Masters in Londen te winnen

Vijf redenen waarom Roger Federer dé grote favoriet is om de Masters in Londen te winnen

Roger Federer is de Masters in Londen begonnen met een overwinning tegen de Amerikaan Jack Sock. Wij vonden vijf redenen waarom de Zwitser meer dan ooit de grote topfavoriet voor eindwinst is in Londen.

1. Topseizoen achter de rug

Roger Federer heeft een topseizoen achter de rug. Beginnen deed hij met winst op de Australian Open, om daarna een lange pauze te pakken en te passen voor Roland Garros. De Zwitser wilde top zijn in het grasseizoen. Met succes, want Federer won ook zijn geliefkoosde Wimbledon.

Federer maakte er dus een kort, maar wel een heel succesvol seizoen van. Het zorgt er ongetwijfeld voor dat de nummer 2 van de wereld nog erg fris zal zijn.

2. Nadal is (misschien) niet top

Rafael Nadal moest de halve finales op het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy laten schieten door een knieblessure. 's Werelds nummer één wilde geen risico's nemen met het oog op de Masters en kwam dus niet meer in actie. Naar eigen zeggen is zijn knie klaar voor Londen, maar dat valt de eerste matchen nog af te wachten.

3. Nadal kon dit seizoen nog niet winnen van Federer

Vier keer stonden Nadal en Federer al tegenover elkaar, telkens op hardcourt. En Federer trok even veel keer aan het langste eind. Zowel in de finale van de Australian Open als in Miami, Indian Wells en Shanghai won Federer.

Enkel in de finale van de Australian Open lukte dat niet in 'straight sets', maar moest de Zwitser de klus klaren in vijf sets. Kanttekening: in totaal staat het 16-23 in het voordeel van de Spanjaard.

4. Zonder complexen

Federer won de Masters al zes keer in zijn carrière. De Fed Express heeft tonnen ervaring en weet als geen ander hoe hij zo'n toernooi in het slot van het seizoen moet aanpakken. Het feit dat hij nog erg fris oogt, speelt ongetwijfeld ook in zijn voordeel.

5. Snelle ondergrond

Ook de ondergrond is in het voordeel voor Federer, vooral dan tegenover Nadal. Federer houdt wel van een snelle ondergrond, terwijl de Spanjaard zeker op gravel meer kansen zou hebben. Die vier duels die beide spelers dit seizoen tegen elkaar afwerkten, vonden plaats op hardcourt. Niet toevallig, dus.

Reacties 3 reacties

Tags : Roger Federer

Gerelateerd nieuws