Tennis

Goffin: "Nadal was de eerste die me een sms stuurde", respect van 's werelds nummer één voor Belg is groot

Goffin: "Nadal was de eerste die me een sms stuurde", respect van 's werelds nummer één voor Belg is groot

Maandagavond omstreeks 21 uur speelt David Goffin zijn eerste wedstrijd op de Masters. De tegenstander is meteen een grote naam: niemand minder dan 's werelds nummer één Rafael Nadal. Al is het respect langs beide kanten groot.

Goffin (ATP 8) heeft heel wat bewondering voor Nadal. "Nadal is een van die spelers die ik bewonder, omdat hij een enorme persoonlijkheid heeft", legt Goffin uit bij Sporza. "Zo was hij de eerste die me een sms stuurde toen ik me blesseerde op Roland Garros. Hij is altijd heel sportief."

En ook Nadal kwam nog even terug op die blessure van enkele maanden geleden. "Het zou oneerlijk geweest zijn mocht hij hier niet aanwezig geweest zijn, na wat hem overkwam op Roland Garros. Hij verdient het om hier te zijn", zegt de Spanjaard.

'Vorm goed genoeg'

"Ik ben heel blij dat Goffin opnieuw goed speelt, al hoop ik dat hij dat tegen mij niet laat zien. Ik hoop zelf dat mijn knie standhoudt. Mijn vorm is goed genoeg om mijn kansen te kunnen verdedigen. Als ik er niet in zou geloven, zou ik hier niet zijn", besluit Nadal.

Reacties 7 reacties

Gerelateerd nieuws