Tennis

Goffin klaar voor meteen een galaduel op de Masters: "Heb de wapens om hem pijn te doen"

Goffin klaar voor meteen een galaduel op de Masters: "Heb de wapens om hem pijn te doen"

David Goffin opent de Masters tennis met een duel tegen 's werelds nummer één Rafael Nadal. Goffin vindt in Londen een baan in zijn voordeel en heeft naar eigen zeggen de wapens om de Spanjaard pijn te doen.

"In theorie zou de razendsnelle ondergrond van de O2 Arena me moeten liggen", citeert Het Nieuwsblad Goffin. "Zeker als ik mijn timing vind, waardoor ik de hoogopstuiterende bal van Nadal vroeg kan counteren. Uit mijn voorgaande wedstrijden onthoud ik vooral zijn defensieve kracht en de ongelofelijk energie die hij in elke slag steekt. Maar ik bezit de wapens om hem pijn te doen."

"Ook ik had nooit verwacht hier te kunnen staan"

Zijn deelname blijft ook voor Goffin een verrassing. "Ook ik had nooit verwacht hier te kunnen staan. Als jongeling durfde ik zelfs niet te dromen van een plek tussen de beste acht van de wereld. Weet je dat ik voor het eerst een soort bodyguard heb, die voortdurend klaarstaat om me te helpen? Restaurant, veiligheid of verplaatsing: álles kunnen we vragen. En iedereen heeft een eigen kleedkamer", klinkt het.

Coach Thierry Van Cleemput is alvast opgetogen met een openingsmatch tegen Nadal. "Het lijkt me een voordeel dat David al meteen tegen Nadal aantreedt", aldus de trainer. “"Als de Spanjaard later op de week zijn ritme heeft gevonden, zal hij nóg gevaarlijker zijn. Maar wie de tactiek gevonden heeft om Rafael te bekampen, mag het mij altijd komen zeggen."

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws