Tennis

De tegenstanders van Goffin onder de loep: 's werelds nummer één, boezemvriend en Bulgaarse zwarte beest

De tegenstanders van Goffin onder de loep: 's werelds nummer één, boezemvriend en Bulgaarse zwarte beest

Vanavond begint David Goffin voor de eerste keer aan zijn avontuur op de Masters. De eerste keer, want vorig jaar werd hij in het laatste groepsduel als reserve opgevist. Wij bespreken zijn tegenspelers in de Pete Sampras-groep.

David Goffin (ATP 8) neemt het in zijn groep op tegen Rafael Nadal (ATP 1), Dominic Thiem (ATP 4) en Grigor Dimitrov (ATP 6). Met Rafael Nadal is er natuurlijk één topfavoriet om naar de halve finales door te stoten. Het overige ticket kan mogelijk een gevecht tussen drie spelers worden.

Rafael Nadal

Bij de Spaanse nummer één van de wereld hoeft natuurlijk geen tekeningetje gemaakt te worden. Nadal veroverde dit seizoen opnieuw de leidersplek op de ATP-ranking, pakte voor de tiende keer de eindzege op Roland Garros en won voor de derde keer de US Open.

Nadal is samen met Roger Federer de topfavoriet om het officieuze wereldkampioenschap te winnen. Goffin en Nadal stonden al twee keer tegenover elkaar. Twee keer dit jaar, op het gravel van Monte Carlo en Madrid. Nadal won even veel keer.

Dominic Thiem

Dominic Thiem is net als heel wat andere spelers door onder meer de blessures van Stanislas Wawrinka, Andy Murray en Novak Djokovic opgeschoven naar de vierde plek op de ATP-ranking. De Oostenrijker is met zijn 24 lentes drie jaar jonger dan Goffin, maar wel een goede vriend van de Luikenaar.

Thiem staat bekend om zijn zware forehand, waarmee hij soms zwaar mee kan uithalen. In de negen onderlinge duels trok Goffin liefst zes keer aan het langste eind. Een belangrijk mentaal voordeel voor onze landgenoot, die natuurlijk wel zijn beste niveau zal moeten bovenhalen.

Grigor Dimitrov

De Bulgaar Dimitrov lijkt naast Roger Federer één van de zwarte beesten van Goffin. Beide spelers stonden al 7 keer in hun carrière tegenover elkaar, drie keer dit jaar. Dimitrov trok zes keer aan het langste eind. In de finale van het ATP-toernooi van Sofia en in de kwartfinale van de Australian Open won de Bulgaar.

Maar Goffin kan zich wel optrekken aan het feit dat hij het laatste duel in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Rotterdam van Dimitrov won.

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws