Coppejans over zijn duik in de ATP-ranking: "Gebrek aan vertrouwen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Coppejans over zijn duik in de ATP-ranking: "Gebrek aan vertrouwen"

Kimmer Coppejans stond twee jaar geleden nog 97e op de wereldranglijst en was het nieuw Belgische tennistalent na zijn overwinning op Roland Garros bij de junioren. Toch zakte hij weg.

Momenteel staat hij op een 284e plaats op de wereldranglijst. "De voorbije 2 jaren was het vooral mentaal zwaar", zegt Coppejans aan Sporza. "Het ontbrak me aan zelfvertrouwen. Het gevolg van weinig matchen te winnen en te spelen. En ik ben blijven steken in die negatieve spiraal."

Hij speelt nu al even geen ATP-tornooien meer. "Het is goed dat ik op een lager niveau zelfvertrouwen heb kunnen opdoen." Wanneer je telkens in de kwalificaties of eerste ronde van grotere tornooien verliest, speel je uiteraard weinig wedstrijden.

De top 100 blijft mijn grote ambitie

"Ik heb 2 goede weken achter de rug in Turkije. Ik hoop dat ik volgend jaar die goede lijn kan doortrekken zodat ik op termijn weer kan deelnemen aan grotere toernooien."

Dat blijft zijn ambitie. "Ik denk dat ik er nog altijd de kwaliteiten voor heb. De top 100 is ook mijn grote ambitie. Zodra je weer vertrokken bent, kan je snel klimmen op de ranglijst. Hopelijk gebeurt dat ook snel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws