Tennis

Kapitein Johan Van Herck ziet nadelen, maar vooral heel wat voordelen aan Masters-ticket voor David Goffin

Kapitein Johan Van Herck ziet nadelen, maar vooral heel wat voordelen aan Masters-ticket voor David Goffin

Het wordt nog een druk einde van het seizoen voor David Goffin. Van 12 tot en met 19 november is hij aan de slag op de Masters in Londen, daarna wacht nog de Davis Cup-finale.

Dankzij die Masters is de voorbereiding op de Davis Cup toch anders voor de Belgen. Baalt de kapitein dan niet? "Integendeel: ik ben voor tweehonderd procent blij", aldus Johan Van Herck in HNB. "Dit moet voor David een enorme ervaring worden. Eentje waarvan hij alleen maar een nóg betere speler kan worden. Het zal wel een beetje een invloed hebben op de Davis Cup."

Vermoeidheid

"Enerzijds zal het hem een boost geven om minstens drie topmatchen te spelen en de hele tijd te trainen op het hoogste niveau. Aan de andere kant hoor ik dat hij zich in Parijs wat vermoeid voelde. Maar wie is dat niet aan het einde van zo'n campagne? Nu krijgt hij een goeie week rust om het bobijntje weer wat op te rollen. Dat komt wel goed. Hoe dan ook gun ik het hem."

Goffin kende en vreemd jaar en miste onder meer Wimbledon. "Als je ziet van hoever hij komt na zijn blessure van Roland Garros… David wordt gediend door het afzeggen van Murray, Djokovic en co., maar daar mag je niet belachelijk over doen. Hij heeft zelf ook een periode achter de rug waarin hij door kwetsuur geen punten kon scoren. Het hoort allemaal bij het tennis. Het blijft zijn verdienste dat hij zich terug heeft geknokt. Hij verdient zijn plek in Londen", besluit Van Herck.

Reacties 0 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.