David Goffin zorgt voor Belgische primeur: "Nergens spijt van"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
David Goffin zorgt voor Belgische primeur: "Nergens spijt van"
Foto: © photonews

Ondanks een nederlaag is het dan toch gelukt. David Goffin is de eerste Belg die zich kon plaatsen voor de Masters tennis, het officieuze WK bij de mannen. En daar is ook coach Thierry Van Cleemput bijzonder tevreden mee.

"Ik hoopte nog op een mirakel, maar er zat niets meer in voor David", vertelt coach Van Cleemput in HLN. "Na de Aziatische tournee was hij al op. Maar we zijn in de val getrapt door zijn succes in Shenzhen en Tokio. Daardoor kwam hij in de koers voor de Masters terecht en moesten we ervoor gaan."

Al verliep dat zeker niet gemakkelijk. "We zijn teruggekeerd van het hardcourt in Amerika om de Davis Cup op gravel te spelen. Daarna vertrokken we naar Metz en de Aziatische tournee. Daar wonnen we twee titels, maar nadien konden we Antwerpen niet overslaan. In Bazel had ik David zelfs gevraagd om te stoppen na de eerste ronde, maar hij wilde spelen en geraakte dan toch in de halve finale. En zo bleven we bezig."

Davis Cup

Al werd het orgelpunt natuurlijk bereikt met een eerste deelname aan de Masters. "We hebben dan ook nergens spijt van", glimlacht hij. "Ik neem de Masters als een eerste ervaring, een leuke opportuniteit omdat hij wel enkele spelers kan kloppen, en ten derde als een ideale voorbereiding op de finale van de Davis Cup", besluit Van Cleemput.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws