Roger Federer hoeft niet meer te hopen, grote concurrent sluit 2017 af als nummer één

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Roger Federer hoeft niet meer te hopen, grote concurrent sluit 2017 af als nummer één
Foto: © photonews

Na zijn overwinning in de tweede ronde op het Masters 1.000-toernooi van Parijs-Bercy, is het helemaal officieel. De Spanjaard Rafael Nadal zal, ongeacht wat er gebeurt in Londen, het jaar als nummer één afsluiten.

Rafael Nadal (ATP 1) veroverde enkele maanden geleden opnieuw de leiderspositie op de ATP-ranking. En de tennisser uit Mallorca zal 2017 ook op die plaats afsluiten. Dat heeft Nadal te danken aan zijn 7-5e n 6-3 overwinning tegen de Zuid-Koreaan Chung Hyeon (ATP 55) in Parijs.

Daardoor kan Roger Federer, de huidige nummer twee, niet meer over de Spanjaard springen. Al won de Zwitser dit seizoen wel de vier onderlinge duels met Nadal. Ook niet in Londen, waar binnen twee weken de ATP-finals op het programma staan, kan Federer niet meer over Nadal springen.

Voor Nadal is het de vierde keer dat hij het seizoen als nummer één afsluit. Eerder gebeurde dat al in 2008, 2010 en 2013. Dat heeft hij te danken aan onder meer een tiende eindzege op Roland Garros en een derde eindwinst op de US Open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws