De indrukwekkende cijfers van Elise Mertens: 92 plaatsen winst op een klein jaar tijd

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De indrukwekkende cijfers van Elise Mertens: 92 plaatsen winst op een klein jaar tijd
Foto: © photonews

Voor Elise Mertens was het een absoluut topjaar. De jonge Limburgse maakte een reuzensprong op de WTA-ranking en schopte het ook tot de beste Belgische tennisster. Wij leggen u enkele indrukwekkende cijfers voor.

Elise Mertens heeft een topseizoen achter de rug. Ze veroverde in het Australische Hobart haar eerste WTA-titel, schopte het tot de derde ronde op Roland Garros en steeg bovendien naar de 35e plek op de WTA-ranking. En dat is een groot verschil met pakweg een jaar geleden.

Van 127 naar 35

In 2016 sloot Mertens het jaar af op een 120e plek op de WTA-ranking. Op 9 januari stond ze zelfs pas 127e. Maar door haar goede prestaties ging ze in 2017 als een komeet naar omhoog. Met een 35e plek tot gevolg. 92 plaatsen winst dus voor onze landgenote, die getraind wordt door haar vriend Robbe Ceyssens.

Ah ja, en ook financieel was het een boerenjaar voor Mertens, die binnen drie weken haar 22e verjaardag viert. Ze verdiende in totaal 549.215 dollar aan prijzengeld. Dit jaar won ze 42 wedstrijden, verliezen deed ze 25 keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws