Daarom ligt de weg naar Londen helemaal open voor David Goffin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Daarom ligt de weg naar Londen helemaal open voor David Goffin
Foto: © photonews

David Goffin is deze week op het Masters 1.000-toernooi van Parijs aan de slag. Het doel? Zo veel mogelijk punten sprokkelen met het oog op een ticket voor de ATP-finale in Londen.

Maar zo moeilijk zal dat wellicht niet worden. Goffin is in de eerste ronde vrij als reekshoofd en bekampt in zijn tweede ronde de Fransman Adrian Mannarino (ATP 28) of de Spanjaard David Ferrer (ATP 34). Indien hij die tweede ronde overleeft, kan het nog nauwelijks misgaan voor de Luikenaar.

Goffin staat momenteel zevende met het oog op Londen, terwijl de beste acht spelers van het seizoen zeker zijn van een ticket. Indien onze landgenoot zijn eerste match in Parijs verliest, moet één van de acht concurrenten die er nog zijn, minstens de halve finales halen in de Franse hoofdstad.

Maar bij winst in zijn eerste match, zit hij wellicht safe. Zes spelers maken dan nog kans om voor Goffin te komen, maar dan moet één van hen de finale spelen. En met enkele klinkende namen zoals Nadal, Cilic, Thiem en Zverev in het toernooi lijkt dat bijzonder moeilijk te worden. De weg naar Londen ligt dus helemaal open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws