Monfils en titelverdediger geven forfait voor European Open Antwerpen, nummer 18 van de wereld krijgt laatste wildcard

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Monfils en titelverdediger geven forfait voor European Open Antwerpen, nummer 18 van de wereld krijgt laatste wildcard

Komende zondag gaat in Antwerpen de European Open van start, het enige ATP-toernooi van ons land. Twee toppers hebben in laatste instantie afgehaakt voor het toernooi, terwijl de organisatie met Jo-Wilfried Tsonga een mooie vervanger gestrikt heeft.

De organisatie had nog één wildcard op overschot en die ging naar Jo-Wilfried Tsonga. De 32-jarige Fransman is de nummer 18 van de wereld en won in zijn carrière al 15 ATP-titels. Tsonga stond even 5e op de wereldranglijst en bereikte in 2008 de finale van de Australian Open.

Titelverdediger Richard Gasquet zal er net als zijn landgenoot Gaël Monfils dan weer niet bij zijn in Antwerpen. "Met spijt in het hart moet ik afzeggen voor het tornooi van Antwerpen", aldus Monfils. "Ik ben nog in volle opbouw na de blessure die ik deze zomer aan mijn rechterknie opliep. Ik had verwacht volgende week paraat te zijn, maar dat is helaas niet het geval. Ik doe er alles aan om weldra opnieuw op de baan te staan."

David Goffin (ATP 10) is volgende week het eerste reekshoofd in Antwerpen. Met Steve Darcis en Ruben Bemelmans staan er nog twee landgenoten op de hoofdtabel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws