Tennis

David Goffin is Xavier Malisse al voorbijgestoken, al heeft 'X-Man' op dit vlak een streepje voor

David Goffin is Xavier Malisse al voorbijgestoken, al heeft 'X-Man' op dit vlak een streepje voor

David Goffin veroverde de afgelopen twee weken zijn derde en vierde ATP-titel uit zijn carrière. En hij doet zo al beter dan Xavier Malisse, die op drie titels bleef steken.

Malissa behaalde in zijn carrière drie ATP-titel. Twee keer was hij de beste op zijn geliefkoosde toernooi in het Amerikaanse Delray Beach (2005 en 2007), in het Indiase Chennai was hij in 2007 de beste. Al verloor X-man ook heel wat finales. Zo trok hij negen keer aan het kortste eind, waaronder drie keer in datzelfde Delray Beach.

Goffin doet op zijn 26e zo al beter dan Malisse. In 2014 brak de Luikenaar echt door en pakte hij in het najaar zijn eerste ATP-titel in het Oostenrijkse Kitzbühel. Enkele weken later was hij ook in het Franse Metz de laureaat. Bovendien zorgde Goffin voor een primeur, door als eerste Belgische man van de top 10 van de wereld te proeven.

Droogte van drie jaar

Er volgde een droogte van drie jaar, maar de afgelopen twee weken pakte Goffin zowaar twee ATP-titels op rij. Eerst was hij de beste in Shenzhen, daarna volgende de titel in het Japanse Tokio. Goffin heeft zo ook een streepje voor qua ATP-titels op Malisse.

Maar, in de grandslams wilde het voorlopig nog niet lukken voor de huidige Belgische nummer één. Kwartfinales op de Australian Open en Roland Garros, de vierde ronde op Wimbledon en de US Open. Een halve finale zat er nog niet in voor Goffin. Dat lukte Malisse wel. In 2002 bereikte Malisse de halve finale op Wimbledon. Daar moest hij na een spannende vijfsetter het onderspilt delven voor David Nalbandian.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.