Tennis

Wisselvallige Goffin niet zonder slag of stoot naar de kwartfinales in Tokio

Wisselvallige Goffin niet zonder slag of stoot naar de kwartfinales in Tokio

David Goffin (ATP 11) kreeg in zijn tweede ronde in Tokio met de Australiër Matthew Ebden (ATP 139) op papier een haalbare kaart tegenover zich. Maar de weg naar de kwartfinales verliep allesbehalve vlot voor onze landgenoot.

Goffin keek in de eerste set in geen tijd tegen een 0-5 achterstand aan tegen de Australische kwalificatiespeler. De Luikenaar milderde nog tot 2-5, maar moest de eerste set met 2-6 aan Ebden laten.

In de tweede set ging het meer gelijk op tussen beide spelers. Eén break volstond voor Goffin om bij 5-4 te serveren voor de set. Maar dan liet de Belgische nummer één het opnieuw hangen, waardoor Ebden op 5-5 kwam. Goffin brak echter opnieuw door de opslag van de Australiër en maakte het wél af, 7-5. Er kwam een derde set.

Gemiste kansen

Daarin ging onze landgenoot snel door de opslag van de qualifier. Goffin leidde en brak nog eens door de service van Ebden. Bij 5-2 mocht Goffin voor de wedstrijd serveren, maar de Luikenaar gaf onbegrijpelijk zijn twee volgende opslagspelletjes prijs. 5-5 en alles te herdoen.

Een tiebreak zou uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Goffin liep uit naar een geruststellende 6-1 voorsprong en benutte zijn eerste matchbal. Hij heeft zo zijn ticket voor de kwartfinales beet.

Reacties 0 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.