Indrukwekkende Goffin brengt de spanning in Davis Cup helemaal terug na schitterende zege (mét 22 aces) tegen Kyrgios

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Indrukwekkende Goffin brengt de spanning in Davis Cup helemaal terug na schitterende zege (mét 22 aces) tegen Kyrgios
Foto: © photonews

David Goffin heeft gestunt in de vierde wedstrijd van de halve finale van de Davis Cup. Na een indrukwekkende match tegen Nick Kyrgios bracht hij België op een 2-2 tussenstand.

In de eerste set ging het gelijk op tussen beide spelers. Kyrgios maakte evenwel het verschil met zijn harde opslag. Het werd een tiebreak in de eerste set en daarin nam de Australier de bovenhand. Goffin was op achtervolgen aangewezen. Maar Goffin stond zelf op een hoog niveau te serveren en brak in de tweede set al snel door de opslag van Krygios.

Goffn hield die break vol en bij 5-4 kreeg de Luikenaar twee setpunten. Hij maakte het schitterend af met een service. 1-1 en de bordjes hingen gelijk. Goffin ging door op zijn elan en ging ook in de derde set door de service van Kyrgios. Onze landgenoot pakte ook met overtuiging de derde set en kwam zo op voorsprong.

Sterk serverende Goffin

In de vierde set ging het zes spelletjes gelijk op tussen beide spelers. Maar het lukte Goffin opnieuw om door de service van Kyrgios te gaan. Goffin kwam 4-3 voor, maar Kyrgios brak meteen terug. Goffin brak echter opnieuw en mocht bij 5-4 voor de match serveren.

Goffin ging met zijn 21e ace van de wedstrijd naar drie matchpunten en hij maakte het glorieus af met een 22e ace. De Luikenaar heeft België zo op een 2-2 tussenstand gebracht. De laatste wedstrijd tussen Darcis en Millman zal beslissen over het finaleticket voor de Davis Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws