Nadal blijft de fiere leider op ATP-ranking, Goffin en de overige Belgen geven terrein prijs

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nadal blijft de fiere leider op ATP-ranking, Goffin en de overige Belgen geven terrein prijs

Rafael Nadal zal aan de US Open starten als nummer één van de wereld. Voor de Spanjaard is het zijn 143e week als leider op de ATP-ranking. Voor David Goffin en de Belgen was er dan weer minder goed nieuws.

Rafael Nadal, die twee weken geleden na drie jaar opnieuw de leiderspositie pakte, blijft ook deze week de nummer één van de wereld. Hij wordt gevolgd door Andy Murray, die door een blessure past voor de US Open, en die andere 'veteraan' Roger Federer. Er waren verder geen wijzigingen in de top 10 van de wereld.

Belgen -1

Daarachter waren er wél wijzigingen en er was een Belg bij betrokken. David Goffin moest één plaats toegeven en staat nu 14e op de ATP-ranking. Roberto Bautista Agut sprong van de 15e naar de 13e plek na zijn eindwinst op het ATP-toernooi van Winston Salem.

En ook de andere Belgen in de 100 gaven allemaal één plek verlies toe. Steve Darcis, die op de US Open in de tweede ronde mogelijk tegen Goffin uitkomt, staat zo 66e. Ruben Bemelmans zakt dan weer van de 95e naar de 96e positie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws