Tennis

Nadal duidelijk na verlies tegen nummer 143: "Pijnlijkste nederlaag"

Nadal duidelijk na verlies tegen nummer 143: "Pijnlijkste nederlaag"

Rafael Nadal botste vannacht op een ijzersterk Canadees toptalent. Denis Shapovalov haalde het in drie sets van de Spanjaard, die nochtans mikte op de eerste plaats in de ATP-ranking.

Die komt er deze week dus nog niet. "Dit is zonder twijfel mijn pijnlijkste nederlaag dit jaar. Zeer zuur. Dit mag niet gebeuren tegen iemand die 143e op de ranglijst staat."

"Zeker niet omdat ik hier de kans had om in de halve finales de nummer 1-plaats over te nemen van Andy Murray", ging Nadal verder. "Ik heb zeer slecht gespeeld, maar zelfs dan had ik nog moeten winnen."

Hij speelde te passief, naar eigen zeggen. "Ik viel niet aan en voelde de bal niet goed. In set 3 heb ik nog flink wat kansen gehad, maar ook die heb ik niet benut."

Hij schrijft een mooi hoofdstuk, al had ik er liever geen deel van uitgemaakt -Rafael NadalDeel deze quote:

Hij had wel mooie woorden voor zijn tegenstander. "Hij had niks te verliezen. Als hij in 2 sets verloren had, dan had hij een goed toernooi gespeeld en als hij kon winnen, zou het buitengewoon zijn."

"Wel, hij heeft gewonnen en dus is het buitengewoon. Hij schrijft een mooi hoofdstuk, alleen had ik er liever geen deel van uitgemaakt."

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws