Tennis

Elise Mertens boekt opnieuw winst en stond nooit hoger op de WTA-ranking, David Goffin status quo

Elise Mertens boekt opnieuw winst en stond nooit hoger op de WTA-ranking, David Goffin status quo

Op de nieuw gepubliceerde WTA-ranking was er goed nieuws voor Elise Mertens. Zij stond nooit hoger op de wereldranglijst bij de vrouwen. Bij de mannen blijft David Goffin de nummer 13 van de wereld.

Elise Mertens boekte opnieuw één plaats winst en springt zo van de 47e naar de 46e plek op de WTA-ranking. Mertens stond nooit hoger en blijft dus handhaven in de top 50. Kirsten Flipkens klom twee plaatsen en staat nu 82e. Alison Van Uytvanck duikt opnieuw de top 100 binnen als 99e, terwijl Wickmayer slechts de vijde beste Belgische vrouw is.

Wickmayer moest opnieuw terrein prijsgeven en staat pas 129e. Ze ziet ook de genaturaliseerde Maryna Zanevska over haar springen. Aan de top blijft Karolina Pliskova de nummer één, gevolgd door Simona Halep en Angelique Kerber.

Goffin blijft 13e op de ATP-ranking

Bij de mannen bleef Goffin - ondanks het missen van Wimbledon en zijn matige prestaties van de afgelopen weken - hangen op een 13e plek. Met Steve Darcis als nummer 65 (-5) en Ruben Bemelmans als nummer 97 (+1) staan er nog twee Belgische mannen in de top 100.

Andy Murray blijft de nummer één op de ATP-ranking. De Schot blijft Rafael Nadal en Roger Federer voor. Stanislas Wawrinka en Novak Djokovic vervolledigen de top vijf.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.