Het wonder is geschied, Rafael Nadal kan dan toch nog verliezen op gravel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Het wonder is geschied, Rafael Nadal kan dan toch nog verliezen op gravel

Met eindzeges op de graveltoernooien van Monte Carlo, Barcelona en vorige week nog in Madrid leek er op gemalen baksteen weinig of niks te doen aan Rafael Nadal. Maar kijk nu, de Spanjaard verloor zowaar zijn kwartfinale op het ATP-toernooi in Rome.

De boosdoener van dienst was Dominic Thiem, de nummer 7 op de ATP-ranking. De Oostenrijker klopte de tennisser uit Mallorca in twee sets. Het werd 6-4 en 6-3 in het voordeel van Thiem. Voor Nadal is het zijn allereerste nederlaag van 2017 op gravel na zijn drie gewonnen toernooien op rij.

Ondanks zijn verliespartij blijft Nadal ongetwijfeld dé topfavoriet voor Roland Garros, dat eind deze maand plaatsvindt. En Thiem stoomt zo dan weer door naar de halve finales. Daar komt hij de winnaar tegen van het duel tussen Novak Djokovic en Juan Martin Del Potro.

Eindelijk voor Thiem

Beide heren begonnen vrijdagavond al aan hun wedstrijd, maar die werd gestaakt. Opvallend weetje nog: Thiem moest in de finales van Madrid en Barcelona telkens het hoofd buigen voor Nadal. Zijn revanche is zo een feit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws