Tennis

Analyse: Bestaan er nog mirakels? Niemand kan deze Nadal van een 10e triomf in Parijs houden

Bestaan er nog mirakels? Niemand kan deze Nadal van een 10e triomf in Parijs houden

Wie kan hem eind mei afstoppen op Roland Garros? Dat is de vraag. Rafael Nadal leunt de laatste weken opnieuw aan tegen zijn beste vorm ooit. Niets lijkt hem van een tiende eindzege te houden in Parijs.

Het gravelseizoen is al een tijdje aan de gang en plots is Rafael Nadal herrezen. Na zijn 10e eindzege op het toernooi van Monte Carlo, won 'Rafa' ook de toernooien van Barcelona en Madrid. Het betekent maar één ding: Nadal is helemaal klaar om opnieuw te schitteren op Roland Garros, dat eind deze maand van start gaat.

Nadal staat opnieuw te tennissen zoals in zijn beste jaren. Een vechter met een groot loopvermogen en een muur om tegen te spelen. En die muur pakt regelmatig zelf nog eens verwoestend uit met zijn zware forehand. En op de beslissende momenten - denk maar aan de afgelopen matchen tegen Goffin - staat die goede service er ook.

Niets lijkt Nadal van een 10e triomf op Roland Garros te houden. Zeker omdat de toppers afhaken en het laten afweten. Novak Djokovic verkeert nog steeds niet in zijn beste vorm dit seizoen, 's werelds nummer één Andy Murray moest al vroeg zijn koffers pakken in Rome.

En Roger Federer, die ook opnieuw zijn beste niveau teruggevonden heeft, haakte al eerder af voor het gravelseizoen en dus ook Roland Garros. De weg naar een tiende titel ligt open voor de Spanjaard. Zoveel is duidelijk.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.