Tennis

Nadal bewijst in Madrid nog maar eens waarom hij dé gravelkoning is

Nadal bewijst in Madrid nog maar eens waarom hij dé gravelkoning is

Rafael Nadal heeft in Madrid nog eens getoond dat hij de absolute topfavoriet is voor een nieuwe eindzege op Roland Garros, dat eind deze maand van start gaat. De Spanjaard klopte in de finale de Oostenrijker Dominic Thiem.

Op gravel is er aan deze Rafael Nadal weinig te doen. Dat ondervond onze landgenoot David Goffin ook al in Madrid. De tennisser uit Mallorca stoomde door naar de finale in de Spaanse hoofdstad, waarin hij het moest opnemen tegen de Oostenrijker Dominic Thiem.

Spannende eerste set

In de eerste set ging het al bij al gelijk op tussen beide spelers. Nadal kon het niet forceren en dus moest een tiebreak over winst in de eerste set beslissen. Thiem kreeg zowaar twee setballen, maar Nadal gaf geen krimp en trok met 10/8 de eerste set naar zich toe.

In de tweede set ging Nadal snel door de opslag van Thiem. De veer van de Oostenrijker was nog niet gebroken. Eerst werkte Thiem nog enkele matchpunten weg, maar met 6-4 moest hij zich dan toch gewonnen geven. Voor Nadal is het zijn vijfde eindzege in Madrid. Hij bombardeert zich zo ook tot topfavoriet voor Roland Garros.

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws