Tennis

Bouchard doet haar bijnaam alle eer aan en legt nu ook 's werelds nummer één over de knie in Madrid

Bouchard doet haar bijnaam alle eer aan en legt nu ook 's werelds nummer één over de knie in Madrid

Eigenlijk heet ze Eugenie Bouchard, maar ze gaat vooral als 'Genie' Bouchard door het leven. Die naam deed ze op het WTA-toernooi van Madrid alle eer aan door voor een nieuwe stunt te zorgen.

In de openingsronde in Madrid was de Canadese schone nog te sterk voor Maria Sharapova. Dat was een duel dat veel ophef veroorzaakte omdat Bouchard haar collega een bedriegster had genoemd die nooit meer zou mogen tennissen.

Kerber geeft op

Bouchard won na een knappe prestatie en moest het in de volgende ronde opnemen tegen de Duitse Angeligue Kerber. En dat is de nummer één van de wereld. Maar Bouchard ging door op haar elan en trok ook in het duel tegen Kerber aan het langste eind. Bij een 6-3 en 5-0 stand in het voordeel van de Canadese besloot Kerber er een eind aan te maken.

De Duitse kampte met een blessure, maar daar is nog weinig duidelijkheid over. Kerber was door haar zege in de eerste ronde al zeker dat ze vanaf volgende week opnieuw de nummer één van de wereld wordt (met dank aan de zwangere Serena Williams). Bouchard neemt het in haar derde ronde op tegen Katerina Siniakova (WTA 37).

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.