Tennis

Ontketende Goffin krijgt slechts één set weerwerk en stoomt door naar derde ronde in Madrid

Ontketende Goffin krijgt slechts één set weerwerk en stoomt door naar derde ronde in Madrid

David Goffin heeft zich al bij al gemakkelijk geplaatst voor de derde ronde ronde op het ATP-toernooi van Madrid. In de eerste set had Goffin een tiebreak nodig, maar daarna schakelde de Luikenaar een versnelling hoger.

Dat de Duitser een taaie klant was, dat wist Goffin, want in drie eerdere confrontaties trok hij twee keer aan het kortste eind. In de eerste set ging het dan ook gelijk op tussen beide spelers. Een tiebreak moest uiteindelijk voor de beslissing zorgen.

Goffin had al snel een mini-break op zak en verdedigde zijn voorsprong met verve, 7-6 (7/3). Goffin ging in de tweede set een niveau hoger spelen en brak meteen door de opslag van Mayer. Dat deed hij twee spelletjes later nog eens. Goffin liep zo gemakkelijk uit naar een 4-0 voorsprong.

Helemaal ontketend

En een ontketende Goffin ging door op zijn elan. Hij ging een derde keer door de opslag van de Duitser en mocht serveren voor de wedstrijd. Bij 40-0 kreeg onze landgenoot drie matchballen. De eerste was de goede en zo staat Goffin in de derde ronde in de Spaanse hoofdstad.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws