Tennis

Kapitein Johan Van Herck spaart lof voor spelers niet na behalen halve finale Davis Cup

Kapitein Johan Van Herck spaart lof voor spelers niet na behalen halve finale Davis Cup

België heeft het ticket voor de halve finales van de Davis Cup beet na de beslissende overwinning van David Goffin tegen Paolo Lorenzi. Kapitein Johan Van Herck was uiteraard erg tevreden.

"Ik denk dat we ongelofelijke speerpunten hebben met Steve (Darcis) en David (Goffiin)", zei Van Herck na de wedstrijd bij Sporza. "We hebben een fantastische ploeg en staf. Het is een jaar geleden dat Julien (Hoferlin) is gestorven. Hij heeft iets groots gestart en wij hebben daarop voortgewerkt."

Goffin zorgde voor de beslissing met zijn zege tegen Lorenzi. "David was te sterk. Hij heeft zoveel gewonnen aan volwassenheid en voelt zulke wedstrijden goed aan. Dat is een ongelofelijke troef voor ons."

Australië op bezoek

In de halve finale wacht Australië, dat naar België op bezoek komt. "Nog eens thuis kunnen spelen, dat is geweldig. Al weten we nog niet waar. Met de spelers en de ervaring die wij hebben, kunnen we toch minstens met gelijke wapens de halves finale tegemoet gaan. In alle nederigheid: dit avontuur hoeft niet te eindigen in de halve finales", klinkt het vol vertrouwen bij Van Herck.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws