Tennis

De Loore en Bemelmans kunnen het niet afmaken in moordende vijfsetter

De Loore en Bemelmans kunnen het niet afmaken in moordende vijfsetter

Na de twee overwinningen van Darcis en Goffin kregen Joris De Loore en Ruben Bemelmans de kans in het dubbelspel om de Davis Cup-confrontatie met Italië al af te maken, maar dat lukte na een spannende vijfsetter niet.

De eerste set ging nochtans naar de Belgen die vooral op de service van Ruben Bemelmans sterk aan het spelen waren. Joris De Loore worstelde een beetje met zijn opslag en dat resulteerde in moeilijke spelletjes. De Belgen gingen twee keer door de opslag van de Italianen en dat bleek voldoende. 6-4 werd de stand.

In de tweede set begonnen De Loore en Bemelmans goed tegen de Italianen, maar al snel kwam dan toch die Italiaanse break. De tweede set ging dus naar de bezoekers, daar in Charleroi. In de derde moest het dus gaan gebeuren.

Echte veldslag

Daarin was de eerste break ook meteen voor de Italianen, die op een 5-3 stand zelfs enkele setballen kregen op de opslag van de Belgen. Toch kwamen De Loore en Bemelmans terug tot 5-4. Ook op de Italiaanse opslag werden twee Italiaanse setpunten weggewerkt.

Het derde was er echter teveel aan en België moest achtervolgen. Dat deden De Loore en Bemelmans met verve en ze pakten set vier om zo een beslissende vijfde set af te dwingen. Daarin ging het bijna mis, maar kwam er toch nog een tiebreak.

De Loore en Bemelmans moesten zich daarin toch gewonnen geven. Italië komt dankzij de zege terug tot 2-1. België heeft morgen aan één overwinning in het enkelspel genoeg om de zege in de wacht te slepen.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws