Tennis

Steve Darcis zet ons land op voorsprong tegen Italië na indrukwekkend potje tennis

Steve Darcis zet ons land op voorsprong tegen Italië na indrukwekkend potje tennis

Steve Darcis heeft België vrijdag op een 1-0 voorsprong gezet in de kwartfinales van de Davis Cup. De Luikenaar verloor de eerste set, maar nam de volgende drie sets voor zijn rekening.

De eerste set draaide uit op een tiebreak en daarin liep Lorenzo al snel uit naar 1-5. Darcis kon geen vuist meer maken en moest de eerste set aan de Italiaan laten. In de tweede set brak Darcis al snel door de opslag van zijn tegenstander. Darcis speelde een niveau hoger en kon na nog een tweede break de bordjes in evenwicht hangen, 6-1.

Zelfde verhaal in de derde set. Darcis had opnieuw een vroege break te pakken en kwam 3-1 voor. Net als in de tweede set ging hij door op zijn elan en pakte hij de derde set met 6-1. In set vier ging het gelijk op tot bij 4-4, maar daarna ging Lorenzi door de opslag van Darcis. Even een moeilijk momentje voor Darcis.

Moeilijke vierde set

De Italiaan mocht voor de set serveren, maar Darcis kreeg twee breakkansen en benutte de tweede. Het werd een tiebreak in de vierde set en daarin liep Darcis gemakkelijk uit naar een 6-0 voorsprong. Lorenzo kon het verlies nog even uitstellen, maar verloor de tiebreak dan toch met 7/4. In de tweede match neemt Goffin het op tegen Andreas Seppi.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws