Tennis

Steve Darcis heeft het in aanloop naar Davis Cup tegen Italië over tegenstander en operatie dochtertje

Steve Darcis heeft het in aanloop naar Davis Cup tegen Italië over tegenstander en operatie dochtertje

Eind februari gaf Steve Darcis verrassend verstek voor de kwartfinales op het ATP-toernooi van Delray Beach. De oorzaak was al snel duidelijk, want de vader van de tennisser liet weten dat Darcis zijn dochtertje dringend geopeerd moest worden.

"Het was niet evident in het begin, maar mijn dochter is goed gerecupereerd na de operatie", citeert HNB de tweede beste Belg op de ATP-ranking. "Ik heb mijn gezin laten voorgaan op de competitie, dat was belangrijker. Nu is alles in orde. Ik heb lang niet gespeeld, maar ik heb de trainingen goed hervat."

Ervaring zat

Het feit dat Darcis al enkele weken geen competitie meer heeft gespeeld, ziet hij niet als een nadeel. "En ik heb genoeg ervaring om ervoor te zorgen dat enkele weken zonder tennis me geen nadeel berokkent. Ik ben goed uitgerust en klaar om te spelen. Ik hervat in de best mogelijke omstandigheden, bij het Davis Cup-team."

In de vorige ronde werd Duitsland verrassend uitgeschakeld, toch blijft Darcis op zijn hoede voor Italië. "Zelfs al spelen we voor eigen publiek, toch zijn de kansen 50-50. De voorbereiding is dezelfde als voor de andere wedstrijden. Ook ons doel blijft hetzelfde: drie wedstrijden winnen", besluit hij.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.