Tennis

Goffin kijkt uit naar komend weekend: "Het is als een hap frisse lucht halen"

Goffin kijkt uit naar komend weekend: "Het is als een hap frisse lucht halen"

Dit weekend gaat ons land in Charleroi op zoek naar een plekje in de halve finales van de Davis Cup tennis. Het speerpunt van België is ongetwijfeld David Goffin (ATP 14).

"Ik ben blij hier te zijn na een lange Amerikaanse tournee en de ploeg en de staf terug te zien", opent David Goffin. "Het is als een hap frisse lucht halen. Ik voel me goed, fysiek en mentaal. Bovendien is er geen verandering van ondergrond in vergelijking met de toernooien die ik recent afwerkte. De enige wijziging is het overgaan van outdoor naar indoor."

De Luikenaar is op zijn hoede voor de Italianen. "Elk team is te duchten. Tegen Duitsland hebben we gezien dat je een ontmoeting kan winnen zonder op papier favoriet te zijn. Het was speciaal en best wel stresserend om de wedstrijd in Duitsland van buitenaf te volgen. Maar uiteindelijk werkten mijn teammaats een superweekend af."

Drie punten

Toch vindt de Belgische nummer één ons land favoriet. "We mogen de Italianen niet onderschatten en moeten er vol voor gaan. Elke wedstrijd zal moeilijk zijn. We hebben drie punten nodig, ik hoop dat dat het geval zal zijn op het einde van het weekend", besluit Goffin.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.