Tennis

Goffin en co mogelijk niet tegen halvefinalist van Miami, kapitein Van Herck reageert gevat

Goffin en co mogelijk niet tegen halvefinalist van Miami, kapitein Van Herck reageert gevat

Komend weekend is België gastland voor Italië in de kwartfinales van de Davis Cup. Ons land is, met David Goffin er deze keer wel bij, helemaal compleet. Italië kampt dan weer met blessurezorgen bij hun best genoteerde speler.

"In tegenstelling tot het duel met Duitsland krijgen we komend weekend wel een echt team tegenover ons", aldus Van Herck in HLN. "Italië heeft bovendien uitstekende spelers, die zich in de Davis Cup helemaal geven en boven zichzelf kunnen uitstijgen. Elke wedstrijd wordt moeilijk, maar ik heb vertrouwen in mijn ploeg."

Fognini out?

De Italianen zullen mogelijk niet op volle sterkte aantreden, want hun best genoteerde speler Fabio Fognini (ATP 28) kampt met blessureleed aan de pols, elleboog en hiel. Fognini haalde vorige week nog verrassende de halve finale in Miami. Indien hij niet fit geraakt, wordt Alessandro Giannessi (ATP 122) zijn vervanger.

Kapitein Van Herck probeert zich daar niet op te focussen. "We hebben veel gehoord en gelezen over Fognini, momenteel zit hij echter nog altijd in het team", klinkt het. "We moeten niet te veel naar de tegenstander kijken en ons vooral met onszelf bezig houden."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws