Tennis

Goffin weer wat verder weg van top 10, Federer en Nadal doen gouden zaak

Goffin weer wat verder weg van top 10, Federer en Nadal doen gouden zaak

Maandag werd de nieuwe ATP-ranking bekendgemaakt en daarin was er geen goed nieuws voor de Belgische nummer één David Goffin. De Luikenaar moest twee plaatsen inleveren en staat zo weer wat verder weg van die top 10.

David Goffin had afgelopen week heel wat punten te verdedigen op het ATP-toernooi van Miami. Onze landgenoot haalde vorig jaar de halve finales in Florida, maar strandde dit jaar in de achtste finales na een nederlaag tegen de Australische bad boy Nick Kyrgios (ATP 16).

En dus moest de Luikenaar twee plaatsen inleveren op de ATP-ranking, waardoor hij nu 14e staat. De Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 12) en de Tsjech Tomas Berdych (ATP 13) springen zo over Goffin, die komend weekend met België de kwartfinales van de Davis Cup afwerkt tegen Italië.

Vijf Belgen in top 200

Steve Darcis (ATP 49) moest 4 plaatsen inleveren. Met Arthur De Greef (125e), Ruben Bemelmans (137e) en Kimmer Coppejans (185e) staan er nog drie Belgen in de top 200.

Maar ook bij de toppers veranderde er heel wat. De top drie blijft ongewijzigd, maar Federer is na zijn overwinning in Miami de nieuwe nummer 4 van de wereld. Die andere finalist, Rafael Nadal, vervolledigt de top 5. Beide spelers gingen twee plaatsen vooruit.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws