Tennis

België favoriet tegen Italië in Davis Cup: "Met Goffin op ons sterkst"

België favoriet tegen Italië in Davis Cup: "Met Goffin op ons sterkst"

Van 7 tot 9 april staan de kwartfinales in de Davis Cup op het programma. Ons land neemt het daarin op tegen Italië, maar kapitein van Johan Van Herck kijkt het duel met vertrouwen tegemoet.

"Met David Goffin erbij zullen we op ons sterkst aantreden. Hopelijk volstaat dat, ik heb er alleszins vertrouwen in", is Van Herck ambitieus bij Sporza. "Italië is een sterke ploeg met veel talent. Ze zijn een echte Daviscup-ploeg, net als wij. Vergeet ook niet dat ze gaan winnen zijn in Argentinië. We moeten dus wel respect tonen."

Toch vindt Van Herck dat België in de Spiroudome in Charleroi favoriet is door het thuisvoordeel. "Maar wij spelen thuis, hebben goede spelers en spelen op een ondergrond die ons past. Wij zijn favoriet."

Wat met Darcis?

"We hebben hier al gespeeld tegen het Servië van Novak Djokovic, maar nu verwachten we nog meer volk. De tickets voor vrijdag zijn al uitverkocht en ik raad de mensen aan om snel tickets te kopen voor zaterdag en zondag", klinkt het.

Goffin zal er sowieso bij zijn tegen Italië, maar Steve Darcis blijft na de operatie van zijn dochtertje een vraagteken. "Steve is al uit moeilijkere situaties teruggekeerd. Ik maak me geen zorgen en ben zeker dat hij fit zal zijn. Hij heeft nog tijd om te trainen", besluit Van Herck.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws