Tennis

Weg naar halve finale in Indian Wells ligt open voor Goffin: "Match per match bekijken"

Weg naar halve finale in Indian Wells ligt open voor Goffin: "Match per match bekijken"

David Goffin heeft op het prestigieuze toernooi van Indian Wells heel wat belangrijke ATP-punten te verdedigen na zijn halve finale van vorig jaar. Die halve finale is echter toch al in zicht voor de Luikenaar.

In de achtste finales moet Goffin het opnemen tegen Pablo Cuevas, die vooral bekendstaat als gravelspecialist. Daarna wacht in een eventuele kwartfinale de winnaar van het duel tussen Pablo Carreno Busta (ATP 23) en Dusan Lajovic (ATP 106). De weg naar de halve finales ligt dus helemaal open voor onze landgenoot.

Verder bouwen

"Dit is een goed toernooi om ver te geraken", aldus Goffin bij HLN. Het is natuurlijk een ATP 1000-toernooi en daarin presteren is altijd één van de doelen van het seizoen. Ik speelde hier goed vorig jaar en bouw daar nu een beetje op verder. Ik ga proberen hier zover mogelijk te geraken. Maar ik bekijk het match per match."

Vorig jaar strandde David Goffin in de halve finales tegen Milos Raonic (ATP 4). Daar kan hij dit jaar mogelijk Stanislas Wawrinka tegenkomen. Toevallig of niet, maar op Indian Wells van 2016 kon Goffin voor het eerst winnen van Stan the Man.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.