Tennis

Ook voormalige Deense nummer één uit ongenoegen over wildcards Sharapova: "Onrespectvol"

Ook voormalige Deense nummer één uit ongenoegen over wildcards Sharapova: "Onrespectvol"

Eind april maakt Maria Sharapova in Stuttgart haar comeback op het WTA-circuit. De Russische kreeg na haar dopingschorsing van de Duitse organisatie een wildcard voor het toernooi, maar daar zijn heel wat spelers en speelsters niet over te spreken.

Angelique Kerber uitte eerder al haar ongenoegen, maar ook voormalige nummer één Caroline Wozniacki is er niet over te spreken. "Iedereen verdient een tweede kans", citeert HNB Wozniacki. "Maar als een speler geschorst is voor doping, moet die daarna van het begin herstarten en vechten voor haar plek."

"De wildcard voor Sharapova is onrespectvol voor andere speelsters en de WTA", vervolgt de Deense. Nog vreemder: op 26 april loopt de schorsing van Sharapova af, maar op 24 april begint het toernooi in Stuttgart al.

'Twijfelachtig'

"Blijkbaar worden de regels aangepast in het voordeel van sommigen. De wildcards zijn heel twijfelachtig, vooral voor het toernooi in Stuttgart", aldus Wozniacki. Naast Stuttgart kreeg Sharapova ook uitnodigingen voor de WTA-toernooien in Rome en Madrid.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.