Tennis

Deelname aan Roland Garros wordt wel érg moeilijk voor Maria Sharapova

Deelname aan Roland Garros wordt wel érg moeilijk voor Maria Sharapova

Maria Sharapova maakt eind april haar comeback op het WTA-circuit. De Russische tennisbabe zal te zien zijn op het WTA-toernooi in het Duitse Stuttgart. Maar een deelname aan Roland Garros lijkt onzeker.

Maria Sharapova krijgt van verschillende toernooiorganisaties een wildcard om deel te nemen aan toernooien op het WTA-circuit. Maar of ze een wildcard voor Roland Garros krijgt, is nog heel onzeker. Dat heeft Bernard Giudicelli, voorzitter van de Franse tennisfederatie, donderdag bekendgemaakt.

Sharapova won het toernooi al twee keer. In Madrid en Rome krijgt de Russische dopingzondaar wél een wildcard. "Het is een ingewikkeld verhaal", zegt de Fransman. "De beslissing is ook nog niet genomen. We zouden liever hebben dat ze terugkeert wanneer ze er opnieuw helemaal staat."

'Integriteit van de sport'

"We hechten veel waarde aan de integriteit van de sport. We kunnen niet beslissen om meer geld te steken in dopingbestrijding en tegelijkertijd ook Sharapova een wildcard geven", citeert HNB Giudicelli. Sharapova kan zich wel nog plaatsen via de kwalificaties, maar omdat ze zo weinig WTA-punten heeft, lijkt dat bijzonder moeilijk te worden.

Reacties 3 reacties

Tags : Roland Garros

Gerelateerd nieuws