Tennis

'Kleintje' Goffin tussen de toppers: "Wij hebben ook wapens"

'Kleintje' Goffin tussen de toppers: "Wij hebben ook wapens"

De meeste top tien spelers hebben heel wat body en lengte, al is er eentje (die maandag wel uit de top 10 is gevallen) die heel wat kleiner is dan de rest. Zijn naam? Onze David Goffin.

Goffin (ATP 11) overleefde zijn eerste ronde in Acapulco tegen de Fransman Robert. Hij had het in Mexico ook over zijn lengte. "Het is grappig, want vorig jaar had ik het er ook nog over met Gilles Simon", opent Goffin bij ESPN. "Hij vertelde me dat ik de volgende speler in de top 10 kon worden die minder dan 70 kilo weegt. We lachten er wat om."

Al wil dat dus niet zeggen dat Goffin geen andere troeven heeft. "Maar hij had gelijk. Wij kunnen tegen de grote jongens spelen, want wij hebben ook wapens. Het is leuk om verschillende stijlen te zien. Ik heb niet dezelfde opslagsnelheid als sommige anderen, maar mijn voetenwerk is goed en ik kan de bal sneller nemen."

"Mijn service kan nog heel wat beter en ik moet meer agressief durven spelen"

"Ik wil blijven verbeteren. Mijn service kan nog heel wat beter en ik moet meer agressief durven spelen", weet de Luikenaar, die sinds kort dus geproefd heeft van de top 10. "Dat betekent heel wat, al is het maar een nummer. Het is iets dat ik later tegen mijn kinderen kan vertellen."

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws