Tennis

Kirsten Flipkens bekent: "Ik zou 300.000 euro krijgen als ik een wedstrijd verloor"

Kirsten Flipkens bekent: "Ik zou 300.000 euro krijgen als ik een wedstrijd verloor"

Heel wat spelers en speelsters uit de tenniswereld zijn al benaderd geweest om in ruil voor geld een wedstrijd te verliezen. Zo ook onze landgenote Kirsten Flipkens, die bekendmaakte welk bedrag ze zou krijgen om vorig jaar te verliezen op de Australian Open.

Kirsten Flipkens stond vorig jaar in de eerste ronde van de Australian Open tegenover de Estse Maret Ani. Ze kreeg een gigantische geldsom aangeboden indien ze die wedstrijd verloor. Dat heeft de Molse bekend in De Zondag. "Ik zou 300.000 euro krijgen als ik een wedstrijd verloor", zegt ze.

Maffia

Maar Flipper heeft nooit overwogen om mee te doen aan matchfixing. "Als je daar één keer op ingaat, dan blijft die wereld je achtervolgen. Dat is de maffia, hé. Heb je die reportage over voetbaltrainer Paul Put gezien? De dag dat je neen zegt, tonen ze een foto van je kind."

Matchfixing is duidelik een probleem aan het worden in de tenniswereld. Hoe groot is dat probleem nu net? "Dat is moeilijk te zeggen. Dat is zoals een discotheek binnenstappen en gokken hoeveel mensen drugs pakken", aldus Flipkens.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.