🎥 Nummer drie van de wereld zet Elise Mertens stevig met de voetjes op de grond

🎥 Nummer drie van de wereld zet Elise Mertens stevig met de voetjes op de grond
Foto: © photonews

Gras is voor Elise Mertens niet de meeste evidente ondergrond, maar de beste speelster uit België leek wel haar draai te vinden. Ze boekte twee zeges in Mallorca en herhaalde dat in Eastbourne, waar ze Roland Garros-finaliste Vondrousova klopte. Pliskova bleek van een ander kaliber te zijn.

Het nummer drie van de wereld was de tegenstandster in de achtste finales. Karolina Pliskova staat bekend voor haar sterk serveerwerk en de Tsjechische gaf op haar eigen opslag dan ook amper iets weg. Het grootste probleem voor Elise Mertens was echter haar eigen tweede opslag, die doorheen de hele wedstrijd erg kwetsbaar was.

IETS BETERE TWEEDE SET

Pas bij 3-0 kon Mertens haar eerste en enige spelletje in de eerste set winnen. In de tweede set had onze landgenote iets meer in de pap te brokken, maar niet in die mate dat ze Pliskova echt kon bedreigen. Deze won de laatste vier spelletjes uit de wedstrijd en bracht na zo'n twee uur tennis een 6-1 en 6-2 op het scorebord.

Voor Elise Mertens is het nu op naar Wimbledon. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten uit haar laatste match in Eastbourne. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws