Tsonga neemt prima start in Antwerpen, vijfde reekshoofd overleeft thriller

De eerste dag op de European Open is afgesloten met wedstrijden van het vijfde en zesde reekshoofd. Het was vooral uitkijken naar Jo-Wilfried Tsonga, die de voorbije weken in uitstekende vorm verkeerde. In de eerste ronde in Antwerpen bleef Tsonga zijn tegenstander alvast ook de baas.

Het was geen verrassing dat Tsonga in zijn partij al snel een break voorsprong te pakken had. In het vierde spel ging de Fransman door de service van Lorenzo Sonego. De Italiaan slaagde er nadien wel in om de schade te beperken, maar een ommekeer zat er in de eerste set niet in. Die ging met 6-3 naar Tsonga.

Toen Sonego bij 1-2 in de tweede set breakpunt had, dacht hij misschien de match te kunnen doen kantelen. Niets was minder waar, want Tsonga sleepte het spelletje uit de brand en nam vervolgens de opslag van zijn opponent af. Sonego deed wat hij kon, maar Tsonga haalde toch de zege binnen met 6-3 en 6-4.

TIEBREAK BESLIST MATCH VAN PELLA

Vijfde reekshoofd Guido Pella had het een stuk moeilijker om zich te plaatsen voor de achtste finales. De Argentijn moest een set achterstand wegwerken tegen Gojowczyk. De Duitser kon een eerste matchbal nog wegwerken, maar moest in de allesbeslissende tiebreak alsnog het hoofd buigen. Pella maakte het af met een ace en won met 5-7, 6-4 en 7-6 (7/2).