Elise Mertens al een zekerheid voor WTA Finals in Shenzhen, ook in enkelspel al een ticket uitgedeeld

Elise Mertens al een zekerheid voor WTA Finals in Shenzhen, ook in enkelspel al een ticket uitgedeeld
Foto: © photonews

Wat mogelijk was mits een triomf op de US Open, is inmiddels officieel geworden. Elise Mertens is de tweede beste dubbelspeelster ter wereld. Ze stijgt net als dubbelpartner Aryna Sabalenka op de wereldranglijst. Ze zijn al zeker van een ticket voor de WTA Finals.

Nu het laatste grandslamtoernooi van het jaar erop zit, gaat alle aandacht naar de strijd om een plekje op de Masters. Elise Mertens zal er in het dubbelspel alvast bij zijn. Daar heeft ze mathematische zekerheid over verworven nadat ze met Aryna Sabalenka de US Open won.

BARTY NUMMER 1 IN ENKELSPEL

Mertens staat nu tweede op de dubbelranking, Sabalenka zesde. Ook in het enkelspel is Mertens de beste Belgische met een 24ste plaats. Er is bij de dames overigens een nieuwe nummer één van de wereld in het enkel. Die positie is voor de Australische Ashleigh Barty.

Dat is voornamelijk te wijten aan de vroege uitschakeling in New York van titelverdedigster Naomi Osaka. Ook Barty hoeft zich zo geen zorgen meer te maken over een deelname aan de Masters. Zij verovert het eerste ticket voor het enkeltoernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws