US Open nu helemaal voorbij voor de Belgische mannen

Door de exit van David Goffin in de achtste finales van het heren enkelspel leek de US Open toen al afgelopen wat de inbreng van de Belgische mannen betreft. We hadden echter nog onze hoop in het rolstoeltennis, Joachim Gérard. Die heeft de halve finales niet gehaald.

Gérard was vrijdag al begonnen aan zijn eersterondepartij. Zijn tegenstander Nicolas Peifer was met de eerste set aan de haal gegaan met 6-2 en leidde ook in set twee met 1-0. Zaterdag werd de wedstrijd hervat. Gérard won nog twee spelletjes, maar meer zat er niet in. Zijn Franse opponent zegevierde met tweemaal 6-2.

In totaal duurde de wedstrijd 54 minuten. Door deze nederlaag kan Gérard zijn beste resultaat op de US Open niet evenaren. In 2015 schaarde hij er zich bij de laatste vier. Ook in het dubbelspel verloor hij dit jaar in de eerste ronde. Er vertoeft natuurlijk wel nog altijd een Belgische dame in New York. Elise Mertens speelt om 19u Belgische tijd de finale van het dames dubbelspel.