Schitterend! Elise Mertens wint de US Open in het dubbelspel

Arjen T'Sjoen
| 54 reacties

Na een kwartfinale op Wimbledon en een halve finale op Roland Garros stond Elise Mertens nu in de finale van het dubbelspel in de US Open. Onze landgenote nam het samen met haar Wit-Russische partner Aryna Sabalenka op tegen Victoria Azarenka en Ashleigh Barty.

Het begin van de eerste set was erg gelijk opgaand. Azarenka en Barty waren foutloos op de eigen opslag, maar Mertens en Sabalenka deden niet onder. De Belgische was wel de eerste die een spelletje moest inleveren, maar dat werd meteen weer recht gezet.

Bij 5-5 gingen Mertens en Sabalenka op een cruciaal moment nog eens door de serve van hun tegenspeelsters. Mertens moest vervolgens serveren voor de set en met de nodige moeite haalden ze die binnen: 7-5. Het duo putte bijzonder veel moed uit die gewonnen set en gingen meteen weer door de opslag van hun tegenstanders. Azarenka en Barty voelden het gevaar en konden terugkeren, zo stond het in set 2 toch weer 1-1.

Spanning stijgt

Net zoals in de eerste set bleven de duo's nadien hun opslagspelletjes binnenhalen. Bij 4-3 leek Sabalenka dan toch te breken, maar een 40-0 achterstand werd toch nog recht getrokken. Bij 5-5 hadden Mertens en Sabalenka hun moment gekozen, ze gingen door de opslag van Azarenka op het meest cruciale moment van de wedstrijd en hadden de eindzege voor het grijpen.

Azarenka en Barty keken de nederlaag in de ogen en konden niets meer terug doen in het slotspel. Elise Mertens triomfeert zo voor het eerst in een grandslamtoernooi samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka