Serena Williams strijdt tegen killer van Flipkens en Mertens om 24ste grandslamtitel

Serena Williams strijdt tegen killer van Flipkens en Mertens om 24ste grandslamtitel
Foto: © photonews

De finalisten in het dames enkelspel op de US Open zijn bekend. Serena Williams plaatste zich voor de eindstrijd door over Masters-kampioene Elina Svitolina te walsen. De Amerikaanse krijgt het nieuwe kans om het record van Margaret Court te evenaren. Dan moet ze wel Bianca Andreescu kloppen.

Enkel in de tweede ronde leed Serena Williams setverlies, maar voor het overige is ze in New York opnieuw die typische pletwals, zoals we haar al jaren kennen. Ook Svitolina kon haar weinig in de weg leggen. De verliezend finaliste van vorig jaar zette meteen de toon door de eerste drie spelletjes te winnen. 

Bij haar volgende opslagbeurt kwam Williams 0-40 achter, maar ook die scheve situatie wist ze recht te zetten. Dat was de laatste hindernis op weg naar setwinst. In set twee was het openingsspelletje voor Svitolina. Het was de laatste keer dat de Oekraïense op het scorebord zou komen. Met 6-3 en 6-1 had Williams na een uur en tien minuten de klus geklaard.

EERSTE FINALE VOOR ANDREESCU

Er was wel spanning in die andere halve finale. Andreescu kreeg als enige breakpunten tegen in de eerste set, maar wist deze wel uit de brand te slepen in de tiebreak. Het Canadese talent kwam in de volgende set 2-5 achter, maar ging via vijf spelletjes op rij op en over haar Zwitserse opponente Belinda Bencic. Zo werd het 7-6 (7/3) en 7-5 voor de speelster die eerder Kirsten Flipkens en Elise Mertens uitschakelde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws