Roland Garros-winnares zegt toppositie vaarwel, strijd om nummer één barst los in Toronto

Roland Garros-winnares zegt toppositie vaarwel, strijd om nummer één barst los in Toronto
Foto: © SC

Haar eindzege op Roland Garros was haar definitieve doorbraak en nadien volgde ook een sterke voorbereiding op Wimbledon. Allemaal goed nieuws dus voor Ashleigh Barty. De Australische werd ook nummer één van de wereld, maar dondert door een vroege exit in Toronto van haar troon.

Het is nu al zeker dat er volgende weeke een nieuwe nummer één is in het damestennis. Dat komt omdat de Amerikaanse Sofia Kenin in Toronto Ashleigh Barty verraste in de tweede ronde met 6-7 (5/7), 6-3 en 6-4. En omdat de voornaamste concurrenten van die laatste nog altijd in het toernooi zitten.

Zowel Naomi Osaka als Karolina Pliskova komen in aanmerking om de nieuwe nummer één te worden. Allebei bekleedden ze die positie al eens en ze zitten ook beiden in de kwartfinales in Toronto. Osaka schaarde zich bij de laatste acht met een felbevochten zege tegen de Poolse Iga Swiatek: 7-6 (7/4), 6-4. Pliskova had dat eerder al gedaan door de Estse Anett Kontaveit te kloppen met 6-3 en 7-5.

OSAKA VS WILLIAMS

Osaka mag zich nu voorbereiden op een grote clash tegen haar idool. De Japanse treft Serena Williams in de kwartfinales. Karolina Pliskova moet voorbij de Canadese sensatie Bianca Andreescu zien te geraken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws