Welke topspelers halen straks de finale op Wimbledon?

Arjen T'Sjoen
| 3 reacties
Welke topspelers halen straks de finale op Wimbledon?
Foto: © SC

Bij de vrouwen kennen we de finale intussen al. Serena Williams en Simona Halep zullen het daar tegen mekaar opnemen. Straks staan ook de halve finales bij de mannen op het programma: wie zien we zondag terug?

Om 14:00 onze tijd beginnen Roberto Bautista Agut en Novak Djokovic aan de eerste halve finale van Wimbledon. Uiteraard is Novak Djokovic torenhoog favoriet na zijn vlotte overwinningen tegen ondermeer onze David Goffin en Humbert. 

Toch moet ook de ervaren Spanjaard Bautista Agut niet uitgevlakt worden. Hij versloeg met Khachanov, Paire en Pella al drie zeer sterke spelers om in de halve finales te geraken. In de gewonnen wedstrijd tegen Pella viel vooral de schitterende en precieze tweede opslag van de Spanjaard op. 

Federer vs Nadal

Na Djokovic-Bautista volgt er dan een absoluut topduel. Twee legendes zullen elkaar net zoals op Roland Garros bekampen in de halve finales. De graskoning Federer zal het opnemen tegen gravelkoning Nadal. Zo vlot als in Frankrijk zal het nu voor Nadal absoluut niet lopen, beide heren zijn aan een erg sterk toernooi bezig.

Federer versloeg in zijn weg naar de halve finales Pouille, Berrettini en vooral de technisch zeer sterke Japanner Kei Nishikori. Nadal kende dan weer geen enkele moeite met Tsonga, Sousa en opslagkanon Querrey. Enkel tegen het Australische woelwater Kyrgios moest de Spanjaard een setje prijsgeven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws