Simona Halep overrompelt Masters-kampioene en mag voor tweede grandslamzege strijden

Simona Halep overrompelt Masters-kampioene en mag voor tweede grandslamzege strijden
Foto: © photonews

De eerste finaliste bij de dames op Wimbledon is gekend: het is Simona Halep, ex-nummer één van de wereld en vorig jaar winnares van Roland Garros. De Roemeense krijgt de kans om voor de tweede maal in haar carrière een Grand Slam op haar naam te schrijven. Ze was alvast te sterk voor Svitolina.

De Oekraïense was vorig jaar de sterkste op de Masters, het officieuze wereldkampioenschap, maar kwam er in de halve finales niet aan te pas. De eerste twee games waren wel zeer felbevochten. Het was toch Halep die in beide spelletjes aan het langste eind trok en zo was de toon gezet. Halep stond er op de belangrijke momenten, Svitolina kon geen enkele keer haar service behouden.

Toch niet in de eerste set. In het eerste deel van set twee haalden beide dames plots vlot de opslagspelletjes binnen, Halep nog vlotter dan Svitolina. Bij 3-3 brak de veer bij het nummer acht van de wereld. Halep plaatste zich met 6-1 en 6-3 voor de finale. Daarin gaat ze het opnemen tegen Barbora Strycova of Serena Williams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws