Goffin nu tegen 11e reekshoofd: "Er alles aan doen om hem het leven zo moeilijk mogelijk te maken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Goffin nu tegen 11e reekshoofd: "Er alles aan doen om hem het leven zo moeilijk mogelijk te maken"
Foto: © photonews

David Goffin staat zonder setverlies in de derde ronde van Wimbledon. Ook zijn Franse maatje Jérémy Chardy kon de Luikenaar geen strobreed in de weg leggen. Goffin voelt zich duidelijk goed in zijn vel.

Goffin haalde het gemakkelijk van Chardy. Het zorgt bovendien voor een vertrouwensboost. "Ik voel me goed, zowel fysiek als mentaal", klinkt het bij Sporza. "Ik zit in de flow en die mag nog even aanhouden. Ik beweeg goed op gras, waardoor ik ook offensief kan spelen en mijn tennis goed kan variëren."

Bovendien boekte Goffin zijn 250e overwinning op het hoogste niveau. "Mooi nieuws wel", viel Goffin uit de lucht bij het horen van dat nieuwtje. "250 zeges is lang niet slecht. Ik heb er al veel mooie duels en veel toernooien opzitten, maar het is nog niet afgelopen. Hopelijk volgen er nog veel overwinningen. Ik ben al 10 jaar op het circuit, de tijd vliegt."

Medvedev

In de derde ronde neemt de Luikenaar het op tegen 11e reekshoofd Daniil Medvedev (ATP 13), die onze landgenoot nog klopte op de Australian Open. "Medvedev is sinds het begin van het seizoen heel regelmatig en gaat nog elke week vooruit", weet Goffin.

"Gras is bovendien een van zijn betere ondergronden. Ik verwacht een lastige wedstrijd, maar ga er alles aan doen om hem het leven zo moeilijk mogelijk te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws