Flipkens baalt: "Het was een schaakspel: ik deed een zet en daarna deed zij er één"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Flipkens baalt: "Het was een schaakspel: ik deed een zet en daarna deed zij er één"
Foto: © photonews

Geen derde ronde voor Kirsten Flipkens op Wimbledon. Voor het derde jaar op rij sneuvelde de Kempense in de tweede ronde op het heilige gras in Londen. "Het was een schaakspel", aldus Flipkens.

Kirsten Flipkens (WTA 103) was niet opgewassen tegen het Taiwanese reekshoofd Su-Wei Hsieh (WTA 29). "Zij startte supergoed en ik was blij dat ik een beetje kon aanklampen", aldus Flipkens in HLN. "Het was een schaakspel: ik deed een zet en daarna deed zij er één. Op zich ben ik wel content van mijn niveau, maar het is zo moeilijk tegen haar omdat je nooit weet wat de volgende slag gaat brengen."

Bovendien had de Molse ook last van enkele fysieke ongemakjes. "In de tweede set heb ik last gekregen van een oud zeer, een ontsteking van de patellapees van mijn knie", aldus Flipkens. "Door zo laag te zitten op gras heeft dat opnieuw opgespeeld. Jammer."

Maar er rest natuurlijk ook nog het dubbelspel voor 'Flipper'. "Als we hier ver geraken in het dubbeltoernooi is het goed, maar als ik mijn lichaam kan laten rusten zou dat ook goed zijn", kon er toch een lachje vanaf. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws