Alison Van Uytvanck heeft niks in te brengen tegen 's werelds nummer één

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Alison Van Uytvanck heeft niks in te brengen tegen 's werelds nummer één
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck (WTA 58) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen in haar tweede ronde op Wimbledon. De Vlaams-Brabantse ging kansloos onderuit tegen het nummer één van de wereld en kon slechts drie spelletjes op haar naam brengen.

De opdracht was niet simpel voor 'Ali'. Na winst in de eerste ronde kwam Van Uytvanck uit tegen Ashleigh Barty, sinds kort het nummer één van de wereld op de WTA-ranking. De 23-jarige Australische won met Roland Garros haar eerste grandslamtoernooi en tankte daarna ook nog vertrouwen op het gras van Birmingham. 

De beste start kwam van Barty. Ze won haar eigen opslagspel vlot en ging al meteen door de opslag van onze landgenote. Barty gaf Van Uytvanck geen schijn van een kans en al snel stonden er de pijnlijke 6-1 cijfers op het scorebord. 

Van Uytvanck redt de eer

Van Uytvanck keek in de tweede set tegen een 5-1 achterstand en dus ook tegen een ferme oplawaai aan, maar ze verzachtte de pijn. De Vlaams-Brabantse won haar eigen opslagspelletje en brak daarna zelfs nog eens door de opslag van de Australische. 

Daar bleef het bij, want Barty snoepte op haar beurt de service van Van Uytvanck opnieuw af, die het toernooi na een 6-1 en 6-3 nederlaag moet verlaten. Al rest er met haar partner Greet Minnen wel nog een kans in het dubbelspel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws