Steve Darcis ondanks schrik: "Gewonnen van een kerel die nog dieper in de put zit dan ik"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Steve Darcis ondanks schrik: "Gewonnen van een kerel die nog dieper in de put zit dan ik"
Foto: © photonews

Vier op zes voor de Belgen op de openingsdag van Wimbledon. Steve Darcis, tegenwoordig de nummer 221 van de wereld, was één van de vier gelukkigen die zich kon plaatsen voor de tweede ronde.

De 35-jarige Steve Darcis (ATP 221) boekte een 6-2, 6-4, 6-4-zege tegen Mischa Zverev (ATP 213). Hij heeft zo het ticket voor de tweede ronde beet. "En daar had niemand mij verwacht", lachte Darcis. "Maar ik heb dan ook gewonnen van een kerel die nog dieper in de put zit dan ik."

"Ik kom van het slechtste gravelseizoen in mijn carrière en bovendien heb ik sinds ik hier ben opnieuw pijn aan mijn elleboog omdat de ballen zo zwaar zijn en dat bezorgde me toch wat schrik. Maar dit doet deugd." 

Hoest

Bovendien heeft Darcis ook al maanden last van zijn longen. "Ik heb in februari een virus opgelopen, een ontsteking op mijn longen", legt hij uit. "Ik heb dat verzorgd, maar dat is hier teruggekomen, mogelijk door de warmte. Het is tijd dat het grasseizoen gedaan is, ook al is het nooit echt begonnen voor mij."

In de tweede ronde wacht een ontmoeting met Roberto Bautista Agut (ATP 22). "Hij is indrukwekkend, op elke ondergrond", aldus de underdog. "Een beest met een zware forehand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws