6 op 8 voor België op Wimbledon: succes in ronde 1 en vooruitblik op ronde 2

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
6 op 8 voor België op Wimbledon: succes in ronde 1 en vooruitblik op ronde 2
Foto: © photonews

De eerste ronde van het enkelspel op het heilige gras van Wimbledon zit er nog niet volledig op, maar onze acht landgenoten in het enkelspel kwamen al wel in actie. Ook in de tweede ronde zullen er nog heel wat landgenoten rondlopen.

David Goffin

De hoogst genoteerde Belg op de ATP-ranking beleeft niet zijn beste seizoen, maar tankte net voor Wimbledon wel vertrouwen door de finale in Halle te bereiken. Hij verloor daarin tegen Federer, maar zette zijn goede vorm deze week wel door. De Amerikaan Kahn werd in drie sets (3x 6-4) naar huis gestuurd. In de volgende ronde treft Goffin de Fransman Chardy (ATP 81). Hij geraakte in de laatste vier edities nooit voorbij de tweede ronde.

Steve Darcis

Ook hij ging in drie sets voor bij zijn eerste opponent. Het werd 6-2, 6-2 en 6-4 tegen Mischa Zverev. In de volgende ronde staat de veel hoger genoteerde Agut te wachten. De vierde ronde (2015 en 2017) is zijn beste resultaat in de Britse grand slam, Darcis sneuvelde telkens in zijn eerste of tweede wedstrijd.

Alison Van Uytvanck

Veterane Svetlana Kuznetsova ging in drie sets ten onder tegen Alison Van Uytvanck. De derde ronde halen zou een stunt zijn voor onze landgenote, want daarin staat Ashleigh Barty aan de andere kant van het net. Barty is de nummer 1 van de WTA-ranking.

Elise Mertens

De hoogst genoteerde Belgische wou niet te veel tijd verspillen aan haar eerste ronde, zo veel was duidelijk. Na 48 minuten mocht Fiona Ferro haar koffers pakken (6-2 en 6-0). Monica Niculescu (WTA 111) won van Andrea Petkovic en wordt de volgende tegenstander van Mertens.

Kirsten Flipkens

De eerste horde van Flipkens, Dalila Jakupovic, werd in twee sets genomen: 1-6 en 3-6. De Taiwanese Su-Wei, die in ronde 1 de halvefinaliste van vorig jaar Ostapenko huiswaarts stuurde, is Flipkens' volgende tegenspeelster.

Yanina Wickmayer

Wicky verraste in de eerste ronde door de veel hoger genoteerde Peterson te wippen. Al wat nu nog komt is mooi meegenomen voor de nummer 148 van de wereld. Haar volgende opponente, de 30-jarige Chinese Zhang (WTA 50), staat voor de eerste keer in haar carrière in de tweede ronde van Wimbledon.

Uitgeschakeld

Voor Ruben Bemelmans en Ysaline Bonaventure zit het toernooi er na de eerste ronde al op. Bemelmans verloor in drie sets van Stan Wawrinka en Bonaventure ging kopje onder tegen de 22-jarige Kudermetova (6-2 en 6-4).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws