Wisselend succes voor Belgische vrouwen op WTA-ranking

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Wisselend succes voor Belgische vrouwen op WTA-ranking
Foto: © photonews

Op de WTA-ranking was er wisselend succes voor de Belgische vrouwen. Elise Mertens ging achteruit, terwijl Alison Van Uytvanck opnieuw deel uitmaakt van de top 50 van de wereld.

Elise Mertens was afgelopen week de titelverdedigster op het WTA-toernooi van Rabat, maar moest in de kwartfinales haar meerdere erkennen in de Griekse Maria Sakkari. En daardoor boekte de Limburgse ook verlies op de WTA-ranking. 

Ze zakt zo van de 18e naar de 20e plek. Wellicht hoeft ze ook volgende week niet op een stijging te rekenen, want de Belgische nummer één vloog er al in de eerste ronde uit in Madrid. 

Winst voor 'Ali'

Alison Van Uytvanck deed wél een uitstekende zaak. De Vlaams-Brabantse bereikte de halve finales in de Marokkaanse hoofdstad en ziet dat vertaald in vier plaatsen winst. 'Ali' is nu de nummer 48 van de wereld. Kirsten Flipkens blijft dan weer hangen op een 59e plek. 

Helemaal bovenaan zijn er weinig wijzigingen te bespeuren op de WTA-ranking. Naomi Osaka blijft het klassement aanvoeren. Haar eerste achtervolgers zijn Petra Kvitova en Simona Halep. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws